Pierderea elasticității pielii, gravitația, pierderea în greutate, sarcina și alăptarea afectează forma și fermitatea sânilor. Scopul acestei intervenții este ascensionarea sânului, fără reducerea volumului său reducere minimă în scop de simetrizare, recreând acestuia formele curbe, estetice și proporționale, o poziție optimă a aureolei mamare.
Se adresează femeilor a căror sâni sunt ptozati, adică “cazuți “ de la poziția optimă, sau acelor sâni care sunt asimetrici atât ca poziție, când intervenția este unilaterala. Acestă intervenție redă sânului un aspect estetic, cu un volum și o poziție opitimă. Areola mamară are o poziție optimă, simetrică.
Așadar, odată ce am trecut de adolescență sânii încep să sufere modificări fiziologice (în timpul ciclului menstrual, în timpul sarcinei, după nașterea și lactație) cea ce reprezintă evoluția estetică normală a bustului nostru. Doar la 5%-10% dintre femei modificările care apar cu vârsta sunt minime sau invizibile. La aproximativ 70% femei odată cu înaintarea în vârstaă se dezvoltă micșorarea (atrofia) țesutului glandular și ptoza mamară – aspect de ” sani lăsați”. La 20% din femei glandele mamare se măresc și se lasă datorită pierderei elasticitații pielii.