Cu cât oamenii îmbătrânesc, efectul gravitației, expunerea la soare și stresul zilnic se pot observa mai bine pe fața lor. Cute adânci se formează între nas și gură. De cele mai multe ori, aceste schimbări apar mai întai la nivelul frunții și al regiunii sprâncenoase.
Un lifting frontal, cunoscut și sub denumirea de lifting al frunții și/sau al sprâncenelor, elimină ridurile și cutele și poate îmbunătăți ridurile de expresie care apar între sprâncene și dau aspectul de chip încruntat. Sprâncenele lăsate (coborâte) pot fi și ele ridicate cu ajutorul acestei proceduri, redând un aspect mai ferm, mai tânăr, în porțiunea superioară a feței. Astfel, rezultatul unui lifting frontal este un aspect mai plăcut, proaspăt si revigorat.
Liftingul frontal se adreseaza regiunii cuprinse intre sprancene (inclusiv) si linia parului. In functie de prezenta sau absenta excesului de piele, se poate opta pentru una dintre variantele: liftingul sprancenelor; liftingul sprancenelor cu excizie cutanata minima sau liftingul frontal clasic.